Blog

 • Van cilinders tot de Klebsiella-bacterie

  Van cilinders tot de Klebsiella-bacterie

  Door in Blog, Geen categorie print

  Wat het vertaalvak zo mooi maakt, is dat je een enorme berg kennis vergaart. Je vertaalt immers allerlei documenten. Over heel uiteenlopende onderwerpen. Voor verschillende klanten en lezers.

  Toen ik net begon, wist ik niets over aandelen, obligaties en derivaten. Nu kan ik toch aardig meepraten als mijn hypotheekadviseur het over beleggen heeft.

  Technologie was ook een ver-van-mijn-bed-show. Techniek is ook zo’n breed onderwerp. Toch heb ik nu veel meer inzicht in mechanische principes. Hydraulica, pneumatiek, het overbrengen van beweging. Het zijn eigenlijk gewoon menselijke handelingen die gemechaniseerd zijn. Aldus mijn Engelse collega. Hij legt het altijd haarfijn uit. Vaak met pen en (veel) papier. Ideaal, zo’n technische collega. En mocht hij het ook niet weten, dan bel ik gewoon de klant. Zij vertellen altijd vol passie over hun machines of nieuwe productieprocessen.

  Als vertaler leer je dus iedere dag wel iets. Zo weet ik nu dat de bacterie Klebsiella in zaagsel kan zitten en ernstige mastitis en zelfs sterfte kan veroorzaken.

  Tsja, je hebt er niet zoveel aan op een feestje … maar toch. Best heel erg interessant!

  happy_birthday_animals_10

  Deel dit!

  Paula Visser
  passie voor mensen | taal | innovatie | communicatie | ICT | teksten

Stuur een reactie

*


© Copyright PassworD text fusion