Blog

 • Een nieuwe collega

  Een nieuwe collega

  Door in Blog print

  In de regel zijn we toch nogal rap. Maar in de zoektocht naar een nieuwe collega zijn we niet over één nacht ijs gegaan. Hij is ondertussen bijna twee maanden aan het werk bij PassworD. Ja, goed voor de genderdiversiteit, het is een man en dat vinden we best gezellig.

  En wat voor een! Alles wat hij doet, doet hij snel, veel en hard: praten, mailen, denken, eten en vooral … lopen. Ik vermoed dat er bedrijven zijn waar de gemiddelde werknemer sportiever is dan bij PassworD, maar met Jos gaat ons gemiddelde met sprongen omhoog. Want Jos loopt hard. Niet gewoon snel, maar echt razendrap. Zelfs op de fiets moet je nog flink doortrappen om hem bij te houden.*

  En ik kan het weten, als de twee-na-sportiefste van het kantoor. En voel ik daarom de verantwoordelijkheid om het een beetje voor Jos op te nemen? Want hij stuit natuurlijk overal waar hij komt op een muur van onbegrip. In de ogen van een niet-loper overdrijft een loper, het zijn uitslovers die ook nog eens ongezond bezig zijn. Je krijgt er immers hartstilstanden van, versleten knieën en heupen, blauwe nagels. Ze stinken, zijn meer met hun gadgets en horloges bezig dan met hun omgeving en zo kan ik nog wel even doorgaan (tenminste, dit zijn de commentaren waartegen ik me al twintig jaar ‘verdedig’).

  Maar volgens mij zit Jos hier wel op zijn plek. Hij kan lekker ‘s morgens voor zijn werk trainen en begint gewoon frisgedoucht een uurtje later dan de rest, kan allemaal. Hij belt of mailt niet intern, maar racet liever de trap op en af. Al dat lopen scherpt ook de geest, hij leert supersnel, komt met frisse ideeën, is nieuwsgierig en belangstellend.
  En duursporters zijn gewoon geduldige, gezonde mensen met een ijzeren discipline.

  Kortom, we zijn blij met onze Jos!
  (en we hebben de indruk hij ook met ons)

  *Een training van 18 km in 18km/uur voor werktijd is geen uitzondering.

  Deel dit!

  joan nienhuis
  The author didn't add any Information to his profile yet.

Stuur een reactie

*


© Copyright PassworD text fusion